Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φόβοι πως η επιδημία του E.coli έφτασε και στη Σουηδία

ΦΩΤΟ REUTERS

Η διάγνωση πως ένας Σουηδός δηλητηριάστηκε από μια επιθετική μορφή του βακτηρίου προκαλεί φόβους ότι η χώρα μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιδημία.

Πενήντα τρεις Σουηδοί, οι οποίοι ταξίδεψαν την άνοιξη στη Γερμανία, προσβλήθηκαν από τον τύπο Ο104 του εντεροαιμορραγικού E.coli αφού ήρθαν σε επαφή με φύτρα φασολιών. Από τη νόσο απεβίωσαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας στη Σουηδία.

Το κρούσμα στην περιφέρεια Σόνεν της Σουηδίας αφορά έναν άνδρα που δεν είχε μεταβεί στη Γερμανία ούτε είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με Γερμανούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φόβοι ότι αυτό το κρούσμα μπορεί να οφείλεται σε τοπικό βακτήριο, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός SR.

“Αν δούμε περισσότερα τέτοια κρούσματα στη Σουηδία, τότε η κατάσταση θα είναι σοβαρή”, δήλωσε η Σόφι Ίβαρσον, μια εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου για την Πρόληψη Μεταδοτικών Ασθενειών, σε σχόλιά της που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό SR.

Ωστόσο αξιωματούχοι επισήμαναν ότι εξακολουθούν να διεξάγονται έρευνες.

Ο Σουηδός ασθενής προσβλήθηκε στα μέσα Ιουνίου και τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν σοβαρά.

Τη Δευτέρα, οι σουηδικές αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μην καταναλώνουν φύτρα φασολιών είτε αυτά προέρχονται από εισαγωγές είτε έχουν καλλιεργηθεί στη Σουηδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Έκλεισαν δημοτικό σχολείο λόγω E.coli!

«Μην τρώτε ωμούς βλαστούς» – Το E.coli εξακολουθεί να τρομοκρατεί την Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε