Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία

Φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την φύλαξη και να διευρύνει τις έρευνες με στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τις πρόσφατες απειλές τις οργάνωσης FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

Αυτό προέκυψε από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Ασφάλειας υπό την προεδρία της Ιταλίδας υπουργού εσωτερικών, Άννας Μαρίας Καντσελιέρι.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, τονίζεται ότι «στην φάση αυτή, φυλάσσονται 14.000 ευαίσθητοι στόχοι από 18.000 άνδρες». Οι επιχειρηματίες, πολιτικοί, εισαγγελείς στους οποίους θα έχουν ένοπλους συνοδούς είναι περίπου 550. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν ειδικότερα σε στελέχη εταιριών που ασχολούνται με την πυρηνική ενέργεια, με οπλικά συστήματα, γνωστούς μάνατζερ και συμβούλους επιχειρήσεων.

Η ιταλική κυβέρνηση κινητοποίησε και το στρατό, με στόχο την ενίσχυση της φύλαξης: «επιβεβαιώνεται ο αριθμός των 4.250 στρατιωτών που έχουν ήδη κινητοποιηθεί».

Πρόκειται, παράλληλα, να χρησιμοποιηθούν και άλλες δυνάμεις , σύμφωνα με υποδείξεις που έγιναν από «τους κατά τόπους υπεύθυνους των αστυνομικών δυνάμεων» σε διάφορες περιοχές Ιταλίας.

Την περασμένη Δευτέρα, 7 Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ansaldo Energia, Ρομπέρτο Αντινόλφι, πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε στα πόδια από δυο άνδρες που φορούσαν κράνος έξω από το σπίτι του στην Γένοβα.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβε η οργάνωση Fai (Άτυπη Πυρηνική Ομοσπονδία/Πυρήνας Όλγα) με αναφορά στην Ελληνίδα Όλγα Οικονομίδου, που βρίσκεται έγκλειστη στην φυλακή.

Στην προκήρυξή της, η οργάνωση γράφει ότι πρόκειται να πληγούν άλλοι επτά στόχοι, προς συμπαράσταση σε άλλα τόσα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στην φυλακή στην Ελλάδα.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Ασφάλειας, στην Ρώμη, προέκυψε ότι «έχει εντατικοποιηθεί η συνεργασία με ξένες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές».

Πολλοί ιταλοί σχολιαστές, όμως, εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ότι «οι επτά στόχοι στους οποίους έκανε αναφορά η FAI, μπορεί να έχουν ήδη επιλεγεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλία: Φοβούνται επιθέσεις εναντίον δικαστικών μετά τις απειλές απο Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε