Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φοβούνται κοινωνική έκρηξη στην Ιταλία

Φοβούνται κοινωνική έκρηξη στην Ιταλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.01.2012 | 17:25
Πρώτη δημοσίευση: 01.01.2012 | 17:18

Συνδικαλιστές, όπως η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο, τονίζουν πως "τους επόμενους μήνες υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθούν οι κοινωνικές εντάσεις".

Σύμφωνα με την Καμούσσο "με την πάροδο των μηνών, η οικονομική ύφεση θα πλήξει τα εισοδήματα των πολιτών, με σκληρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης. Ο κίνδυνος να αυξηθεί η κοινωνική σύγκρουση, παράλληλα με την αύξηση των ανισοτήτων, είναι, όντως, πραγματικός".

Η επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας προσθέτει ότι "η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο θάρρος και να ξεκινήσει έναν ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ο οποίος να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την απασχόληση".

"Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εποχικών και έκτακτων συμβολαίων που πολλαπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι", καταλήγει η Σουζάννα Καμούσσο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Μπονάννι, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Τm News, είναι επίσης της άποψης ότι η εκτράχυνση ή η μείωση της κοινωνικής αντιπαράθεσης, τους επόμενους μήνες, θα εξαρτηθεί μόνον από την στάση κυβέρνηση.

"Μέχρι τώρα η κυβέρνηση θέλησε να προχωρήσει μοναχή και το συνδικάτο αντέδρασε άμεσα στην στάση αυτή. Τις επόμενες ημέρες θα επαληθεύσουμε αν η κυβέρνηση εννοεί να αλλάξει γραμμή και αν μετά από κάποιες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι θα ακολουθήσουν και συγκεκριμένες πράξεις", υπογραμμίζει ο Μπονάννι.

"Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας δεν θέλουν να υιοθετήσουν την κοινωνική αντιπαράθεση ως κανόνα. Αν όμως η κυβέρνηση πιστεύει μπορούμε να δεχθούμε ένα 2012 γεμάτο ανέργους, κάνει μεγάλο λάθος", υπογραμμίζει, τέλος, σε πρώτες δηλώσεις του και ο επικεφαλής του συνδικάτου Uil, Λουίτζι Αντζελέττι.

Διαβάστε

Ποδαρικό με νέα έξοδα για τους Ιταλούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook