Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φοβούνται κοινωνική έκρηξη στην Ιταλία

Φοβούνται κοινωνική έκρηξη στην Ιταλία

Συνδικαλιστές, όπως η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο, τονίζουν πως “τους επόμενους μήνες υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθούν οι κοινωνικές εντάσεις”.

Σύμφωνα με την Καμούσσο “με την πάροδο των μηνών, η οικονομική ύφεση θα πλήξει τα εισοδήματα των πολιτών, με σκληρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης. Ο κίνδυνος να αυξηθεί η κοινωνική σύγκρουση, παράλληλα με την αύξηση των ανισοτήτων, είναι, όντως, πραγματικός”.

Η επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας προσθέτει ότι “η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο θάρρος και να ξεκινήσει έναν ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ο οποίος να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την απασχόληση”.

“Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εποχικών και έκτακτων συμβολαίων που πολλαπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι”, καταλήγει η Σουζάννα Καμούσσο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Μπονάννι, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Τm News, είναι επίσης της άποψης ότι η εκτράχυνση ή η μείωση της κοινωνικής αντιπαράθεσης, τους επόμενους μήνες, θα εξαρτηθεί μόνον από την στάση κυβέρνηση.

“Μέχρι τώρα η κυβέρνηση θέλησε να προχωρήσει μοναχή και το συνδικάτο αντέδρασε άμεσα στην στάση αυτή. Τις επόμενες ημέρες θα επαληθεύσουμε αν η κυβέρνηση εννοεί να αλλάξει γραμμή και αν μετά από κάποιες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι θα ακολουθήσουν και συγκεκριμένες πράξεις”, υπογραμμίζει ο Μπονάννι.

“Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας δεν θέλουν να υιοθετήσουν την κοινωνική αντιπαράθεση ως κανόνα. Αν όμως η κυβέρνηση πιστεύει μπορούμε να δεχθούμε ένα 2012 γεμάτο ανέργους, κάνει μεγάλο λάθος”, υπογραμμίζει, τέλος, σε πρώτες δηλώσεις του και ο επικεφαλής του συνδικάτου Uil, Λουίτζι Αντζελέττι.

Διαβάστε

Ποδαρικό με νέα έξοδα για τους Ιταλούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε