Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φουντώνει το πολεμικό κλίμα! Εβδομαδιαίες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα!

Φουντώνει το πολεμικό κλίμα! Εβδομαδιαίες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα!

Παρά τη διεθνή καταδίκη και την αύξηση των στρατιωτικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να εντείνει τις δοκιμές πυραύλων.

“Θα κάνουμε δοκιμές πυραύλων σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση”, τόνισε ο Han Song-Ryol στο BBC στην Πιονγιάνγκ. Τόνισε ότι θα οδηγούνταν σε ολοκληρωτικό πόλεμο αν οι ΗΠΑ ήταν τόσο ριψοκίνδυνες ώστε να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα.

Νωρίτερα ο Mike Pence τόνιζε πως έχει τελειώσει η εποχή της στρατηγικής υπομονής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τη Βόρεια Κορέα. Έφτασε στη Σεούλ την Κυριακή ώρες μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στη χερσόνησο, με τη ρητορική να εντείνεται τόσο από τη Βόρεια Κορέα όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Mike Pence τόνισε πως η Βόρεια Κορέα δεν θα πρέπει να δοκιμάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Σε δύο εβδομάδες ο κόσμος είδε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του νέου προέδρου μέσα από τις δράσεις που ανέλαβε στη Συρία και το Αφγανιστάν”, δήλωσε ο Mike Pence. “Η Βόρεια Κορέα θα κάνει καλά να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητά του ή την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην περιοχή”. Επανέλαβε μάλιστα τη στήριξη των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, τονίζοντας “είμαστε μαζί σας 100%”.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε