Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φουντώνουν οι φήμες για επεισόδια στη Ταϊλάνδη

Τα "κοκκίνα πουκάμισα" ετοιμάζονται για νεες διαμαρτυρίες. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα "κοκκίνα πουκάμισα" ετοιμάζονται για νεες διαμαρτυρίες. ΦΩΤΟ REUTERS

 Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο δύσκολη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη και αναλυτές πιστεύουν πως είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια αν δεν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

 

Οι διαδηλωτές που έχουν γίνει γνωστοί με τον όρο “κόκκινα πουκάμισα” θα μετακινηθούν μαζικά σε μια τοποθεσία, στην εμπορική συνοικία Ρατσαπρασόν της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, την οποία θα χρησιμοποιούν στο εξής ως βάση, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ηγετικό στέλεχος του αντικυβερνητικού μετώπου, ο Ναταβούτ Σαϊκούα.
 
“Συνενώνουμε τις δυνάμεις μας για λόγους ασφαλείας και για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει βία για να μας διαλύσει”, είπε ο Ναταβούτ.
 
Κατά τον ίδιο, δε θα υπάρξουν άλλες συνομιλίες με την κυβέρνηση και η νέα βάση θα αποτελέσει το “πεδίο της τελικής μάχης”.
 
Ως σήμερα τα “κόκκινα πουκάμισα”, ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών δυνάμεων με κυρίαρχο το ρεύμα των υποστηρικτών του ανατραπέντος με πραξικόπημα του 2006 πρώην πρωθυπουργού Τάκσιν Σιναουάτρα, είχαν δύο βάσεις, μία στη συνοικία Ρατσαπρασόν και μια στην περιοχή Φαν Πα.
 
Οι διαδηλωτές”, που ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα και άμεση προκήρυξη εκλογών, ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους–παρά τις ταραχές τις τελευταίες ημέρες οι οποίες στοίχισαν 21 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, στα πιο αιματηρά επεισόδια μετά το 1992.
 
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων τάχθηκε υπέρ της διάλυσης της βουλής και της προκήρυξης εκλογών για την επίλυση της πολιτικής κρίσης.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Κασίτ Πιρόμγια κατηγόρησε τον –εξόριστο από το 2006– Τάκσιν ως υποκινητή των ταραχών και χρηματοδότη των “Κόκκινων Πουκάμισων”.
 
“‘Ολοι νίπτουν τα χείρας τους αλλά ο Τάκσιν είναι ένας αιματοβαμμένος τρομοκράτης”, είπε ο ταϊλανδός υπουργός, παρομοιάζοντας τον με “εκλεγμένους”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ηγέτες όπως “ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε