Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Φούσκωσαν» οι ποταμοί της Γερμανίας – Τέσσερις οι νεκροί από τις πλημμύρες

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο χιονιάς έδωσε τη θέση του στις καταρρακτώδεις βρόχες και η Γερμανία, όπως και η Αυστραλία, «πνίγεται». Περίπου στα 9 μέτρα η στάθμη του Ρήου Τέσσερις νεκροί σε τέσσερις μέρες ο απολογισμός.

Στο βόρειο τμήμα του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το ιστορικό κέντρο της πόλης Βερτχάιμ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κάτω από το νερό. Περίπου 1.000 άνθρωποι, από τους 24.000 κατοίκους της πόλης, έχουν πληγεί, καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν περιουσίες.

Η στάθμη του νερού, η οποία έφτασε τα 5,33 μ. λίγο πριν από τις 10.30 (ώρα Ελλάδας), συνεχίζει να ανεβαίνει και το βράδυ αναμένεται ότι θα φτάσει τα 5.50 μέτρα, ανακοίνωσε το κέντρο πρόληψης πλημμυρών της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Υπερχείλισαν οι ποταμοί στην Κολωνία - ΦΩΤΟ REUTERS
Επίσης στη Βαυαρία, ιδιαίτερα στην πόλη Βίρτσμπουργκ, η στάθμη του ποταμού Μάιν συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η κατάσταση βελτιώνεται ωστόσο σε ορισμένες περιφέρειες και ιδιαίτερα στην Κολωνία και τη Βόννη, όπου η στάθμη των νερών του Ρήνου έφτασε τα 8,91 μ. τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη και αναμένεται ότι θα αρχίσει σταδιακά να κατεβαίνει.

Από την αρχή του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι, καθώς παρασύρθηκαν από τα νερά και οι ελπίδες να βρεθούν είναι ελάχιστες.
Willkommen an bord, δηλαδή καλωήρθατε στο πλοίο... - ΦΩΤΟ REUTERS
Στη δυτική και τη βόρεια Γερμανία αντιστοίχως, παρασύρθηκαν το Σαββατοκύριακο από τα νερά δύο άνθρωποι που έκαναν κανό. Το Σάββατο στο Βάιμπλινγκεν (Βάδη-Βυρτεμβέργη) δύο νεαροί διέκριναν το άψυχο σώμα ενός άνδρα στον ποταμό, αλλά δεν κατάφεραν να το ανασύρουν, ενώ η αστυνομία δεν μπόρεσε να το εντοπίσει.
«Ευτυχώς, βρήκα κάπου να σταθώ» - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, μπορεί να πρόκειται για έναν άστεγο που ζούσε στην περιοχή. Το πρωί της Δευτέρας, στη Θουριγγία (ανατολική Γερμανία), ένας αυτοκινητιστής που επιχειρούσε να πάει στη δουλειά του διασχίζοντας μια γέφυρα που είχε κλείσει για την κυκλοφορία παρασύρθηκε από το ρεύμα μαζί με το όχημά του και πιθανόν πνίγηκε. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε άδειο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε