Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φρίκη στο Ακαπούλκο – Βρέθηκαν 15 αποκεφαλισμένα πτώματα

Ξεπερνά ακόμη και τα όρια του αρρωστημένου ο πόλεμος των καρτέλ στο Μεξικό. Ηλικίας από 25 έως 30 τα θύματα, πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή από τον Αύγουστο του 2008.

Τα αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν κοντά σε εμπορικό κέντρο του Ακαπούλκο, έναν από τους πλέον γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η αστυνομία κλήθηκε για μια πυρκαγιά, αλλά όταν έφτασε στην περιοχή εντόπισε πέντε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και 15 πτώματα, καθώς και κάποια μηνύματα.

«Στο πεζοδρόμιο του εμπορικού κέντρου Plaza Senderos, βρήκαμε τα αποκεφαλισμένα πτώματα δεκαπέντε ανδρών, ηλικίας από 25 έως 30 χρόνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα κεφάλια είχαν όλα τοποθετηθεί σε ένα μέρος, εκτός από ένα, που κατά το ήμισυ είχε αποκοπεί από το σώμα, και έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή του είδους στο Μεξικό, μετά τον αποκεφαλισμό, τον Αύγουστο του 2008, 12 ατόμων στην πολιτεία του Γιουκατάν.

Η πολιτεία του Γκερέρο είναι ο χώρος των επιχειρήσεων του αιματηρού καρτέλ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών “La Familia”, το οποίο βρίσκεται σε μια συνεχή χωρίς οίκτο σύγκρουση με τη συμμορία Zetas και τον σύμμαχό της το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού απήγαγε και δολοφόνησε 20 Μεξικανούς τουρίστες που από λάθος τους είχε θεωρήσει ως μέλη του εχθρικού καρτέλ!

Ο πόλεμος των καρτέλ για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και το λαθρεμπόριο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή κοκαΐνης, έχει προκαλέσει περισσότερους από 30.000 θανάτους στο Μεξικό, από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης, μετά την άνοδο στην εξουσία του Φελίπε Καλντερόν στα τέλη του 2006.

Διαβάστε επίσης

Φρίκη! Τους αποκεφάλισαν και τους κρέμασαν από γέφυρα

Νεκρός ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών La Familia – Μωρό 8 μηνών νεκρό από τις αδέσποτες σφαίρες

Η φρίκη «βασιλεύει» στη Χουάρες – Βρέθηκαν κι άλλα αποκεφαλισμένα πτώματα 

Έξι σοροί με σημάδια βασανιστηρίων εντοπίστηκαν στο Ακαπούλκο

Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα στο Μεξικό – Βρέθηκε γυναίκα αποκεφαλισμένη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε