Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Φρίκη στο Μεξικό! Τους κατακρεούργησαν για να μη διαλευκάνουν υπόθεση δολοφονίας

ΦΩΤΟ REUTERS

Συγκλονίζει η είδηση πως ο επικεφαλής της αστυνομίας και ένα μέλος της Εισαγγελίας που ερευνούσαν υπόθεση μαζικής δολοφονίας, βρέθηκαν κατακρεουργημένοι!

Πρόκειται για τον ερευνητή της εισαγγελίας Ρομπέρτο Χάιμε Σουάρες και τον Χουάν Κάρλος Σουάρες επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας του Σαν Φερνάντο που είχαν εξαφανιστεί για μερικές ώρες και τελικώς βρέθηκαν νεκροί σε ένα ράντσο.

Ερευνούσαν την υπόθεση των 72 πτωμάτων παράνομων μεταναστών και εκτιμάται ότι δολοφονήθηκαν από το καρτέλ ναρκωτικών για να μη φτάσουν στους υπαίτιους. Η σφαγή των 72 παράνομων μεταναστών έγινε από μέλη της γνωστής συμμορίας “Ζέτας” ανέφερε ο μοναδικός διασωθείς από τη σφαγή ένας 18χρονος από τον Ισημερινό.

Η οργάνωση κατηγορείται και για τη δολοφονία των δύο ερευνητών καθώς και για πάμπολλες επιθέσεις με εκρηκτικά στην περιοχή κατά της αστυνομίας και κατά ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Στο Μεξικό υπάρχουν τουλάχιστον επτά μεγάλες εγκληματικές συμμορίες που μετέχουν στον λεγόμενο «πόλεμο των καρτέλ» για τον έλεγχο των διόδων προς την αμερικανική αγορά ναρκωτικών.

Η φρικιαστική είδηση έρχεται την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε πως οι ενέργειες των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό δείχνουν ότι τα μέλη τους άρχισαν να ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για «εξεγέρσεις».

Ο πόλεμος των καρτέλ έχει προκαλέσει το θάνατο 280 χιλιάδων πολιτών από το Δεκέμβριο του 2006 (όταν ανέλαβε την εξουσία ο νυν πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν) έως σήμερα, παρά την ενίσχυση των δυνάμεων της τάξης με 50 χιλιάδες στρατιώτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε