Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φρικτός θάνατος! Αμαξοστοιχία παρέσυρε πρόσφυγα στη σήραγγα της Μάγχης

Φρικτός θάνατος! Αμαξοστοιχία παρέσυρε πρόσφυγα στη σήραγγα της Μάγχης

Μια ακόμη τραγωδία εξελίχτηκε στη σήραγγα της Μάγχης, καθώς άλλος ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του, ενώ προσπαθούσε να φτάσει στη Βρετανία. Πρόκειται για το 13ο θύμα που χάνει τη ζωή του από τις 26 Ιουνίου μεταξύ εξαθλιωμένων προσφύγων που ψάχνουν διέξοδο στην Ευρώπη.

Ο νεαρός πρόσφυγας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. “Γύρω στη 01:00 τοπική ώρα, ένας πρόσφυγας βρέθηκε νεκρός από αστυνομικό, τον είχε παρασύρει ένας συρμός, στη σήραγγα της Μάγχης, Το θύμα είναι “άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών από την Ερυθραία”, διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές.

Πριν από έξι ημέρες, ένας ανήλικος πρόσφυγας έχασε επίσης τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί, ενώ την Τρίτη βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στο λιμάνι του Καλαί ένας 20χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ.

Περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Συρία, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν “Ελ Ντοράντο”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε