Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φταίει η Σελήνη για την καταστροφή στην Ιαπωνία;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως κάποιοι δεν το αποκλείουν. Η Σελήνη θεωρείται υπεύθυνοι για τη φυσική καταστροφή καθώς για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια ο δορυφόρος της γης βρίσκεται μια… ανάσα από τη γη.

Είναι γνωστό ότι η Σελήνη επηρεάζει τη βαρυτική έλξη του πλανήτη μας. Το γεγονός όμως ότι εδώ και καιρό έχει αρχίσει να πλησιάζει κατά πολύ και να βρίσκεται 50.000 χιλιόμετρα πιο κοντά στη γη κάνει πολλούς να υπολογίζουν ότι προκαλεί ακραία φαινόμενα, μεταξύ αυτών και το σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας.
Η Σελήνη αύριο το βράδυ θα βρεθεί στα 356.577 χιλιόμετρα. Πιο κοντά και από το 1992. Στην πανσέληνο θα είναι 14% μεγαλύτερο απ’ ότι συνήθως αλλά και 30% πιο φωτεινό.
Δεν είναι όμως μόνο… εντυπωσιακό λένε πολύ, κυρίως στη… blogoσφαιρα. Προβλέπουν διάφορες θεομηνίες όπως ακραίες παλίρροιες, θύελλες, ηφαιστειακές εκρήξεις κ.α. τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις βρετανικές “Ιντιπέντεντ” και “Ντέιλι Μέιλ”.
Οι επιστήμονες όμως από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας στο Λίβερπουλ, λένε ότι οι παλιρροϊκές επιρροές που ασκεί η Σελήνη στη Γη είναι περίπου 10% έως 15% ισχυρότερες στη διάρκεια ενός σεληνιακού περίγειου, όταν δηλαδή το φεγγάρι πλησιάζει τη Γη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι παλίρροιες γίνονται πιο ψηλές σε ίδιο ποσοστό. Το πολύ, να ψηλώσουν κατά δύο έως τρία εκατοστά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε