Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Φυλή της Υεμένης πούλησε 3 δυτικούς στην Αλ Κάϊντα!

Φυλή της Υεμένης πούλησε 3 δυτικούς στην Αλ Κάϊντα!

Ένα ζευγάρι Φινλανδών και ένας Αυστριακός που κρατούνται όμηροι στην Υεμένη από τον περασμένο μήνα βρίσκονται στα χέρια μελών της αλ Κάιντα αφού “πουλήθηκαν” στην ένοπλη οργάνωση από μέλη φυλής.

Τους τρεις δυτικούς, που διδάσκονταν αραβικά στην Υεμένη, έπιασαν ομήρους ένοπλοι στις 21 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα Σαναά. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι τους κρατούσαν μέλη φυλής που ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

“Μέλη φυλής πούλησαν τους τρεις ομήρους σε μέλη της οργάνωσης αλ Κάιντα και μεταφέρθηκαν στην επαρχία Μπάιντα (στο νότο)”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι “διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων και την απελευθέρωσή τους”.

Η ανομία στη χώρα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον γείτονά της, την Σαουδική Αραβία, την μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου, αλλά και στις ΗΠΑ που θεωρούν την Υεμένη ένα σημαντικό μέτωπο στη μάχη κατά της αλ Κάιντα και των τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέονται με αυτήν.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα, θεωρείται από τους αμερικανούς αξιωματούχους το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: μισό εκατομμύριο ζητούν για να ελευθερώσουν τους τρεις μηχανικούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε