Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γ. Φριτσλ: “Αγαπώ την κόρη μου και γι αυτό έκανα παιδιά μαζί της”!

Γ. Φριτσλ: “Αγαπώ την κόρη μου και γι αυτό έκανα παιδιά μαζί της”!
Αμετανόητος και εριστικός, ο αυστριακός «οικογενειάρχης» που κρατούσε φυλακισμένη και κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του στο κελάρι του σπιτιού του για περισσότερα από 24 χρόνια, δήλωσε ότι αισθάνεται «αγάπη» για το θύμα του!
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, o 75χρονος Γιόζεφ Φριτσλ, ο πατέρας-τέρας που συγκλόνισε άπαντες όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε την κόρη του ως σκλάβα του σεξ, αποκτώντας μαζί της επτά παιδιά, αρνήθηκε να απολογηθεί για τις πράξεις του, ενώ επαναλάμβανε συνεχώς στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας «Βild» πόσο διάσημος είναι!
 
Ντυμένος με γκρι φανελένιο πουκάμισο, τζιν και σανδάλια, έτεινε το χέρι του για χειραψία με τους δημοσιογράφους και αυτοσυστήθηκε: «Γιόζεφ Φριτσλ, καλημέρα σας». Αμέσως μετά έσπευσε να συμπληρώσει: «Μα τι λέω, με γνωρίζετε, είμαι παγκοσμίως γνωστός!».
 
Ο Φριτσλ εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν καταδικάστηκε για βιασμό, ομηρεία, εγκλεισμό και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Απήγαγε την κόρη του Ελίζαμπεθ όταν ήταν 16 χρόνων και την έκλεισε σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κελάρι κάτω από το σπίτι του, στο Αμστετεν της Αυστρίας. Κατά τον εγκλεισμό των 24 ετών η Ελίζαμπεθ, που σήμερα είναι 43 ετών, βιάστηκε από τον πατέρα της περισσότερες από 3.000 φορές και γέννησε επτά παιδιά. Ενα από αυτά πέθανε λόγω αναπνευστικών δυσκολιών μετά τη γέννα. Ο Φριτσλ αποτέφρωσε το σώμα του βρέφους στη σόμπα.
 
Αισθάνεται τύψεις γι΄ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις; «Δεν θέλω να το συζητήσω» αποκρίθηκε στους δημοσιογράφους της «Βild». Οταν τον ρώτησαν τι αισθάνεται σήμερα για την κόρη του, ο άνδρας μουρμούρισε: «Αγάπη». «Αγάπη. Μείναμε άφωνοι» είπαν οι δημοσιογράφοι. «Στη συνέχεια μίλησε για τη σύζυγό του και περίμενε από αυτήν μια συμπεριφορά σαν ο ίδιος να ήταν ένας απολύτως κανονικός σύζυγος» προσέθεσαν. «Της έγραψα οκτώ γράμματα, αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση. Το όνειρό μου είναι ότι θα βγω από εδώ μέσα ζωντανός. Θέλω να φροντίσω τη γυναίκα μου, η οποία μου ήταν πάντοτε πιστή» τους είπε ο Φριτσλ για τη σύζυγό του Ρόζμαρι, η οποία τον χώρισε αμέσως μετά την καταδίκη του. Κανένα από τα 13 παιδιά του Φριτσλ, συμπεριλαμβανομένων των έξι που γεννήθηκαν στο κελάρι, δεν τον έχει επισκεφθεί στη φυλακή.
 
Ο Φριτσλ κρατείται σε ένα κελί 12 τ.μ. με θέα σε έναν αμπελώνα. Ξυπνάει στις 05.30 το πρωί, κάνει ντους, γυμναστική και μετά σφουγγαρίζει τους διαδρόμους της φυλακής. Τη μία ώρα καθημερινού περιπάτου στην περίκλειστη αυλή, φρουρείται πάντα από δύο φύλακες, από φόβο μήπως του επιτεθούν οι υπόλοιποι τρόφιμοι. Στο κελί του καλλιεργεί ντομάτες και πιπεριές και περνάει πολλές ώρες βλέποντας τηλεόραση. Η αγαπημένη του σειρά είναι το «Δύο και κάτι άνδρες» με τον Τσάρλι Σιν, διότι ο μικρός συμπρωταγωνιστής τού θυμίζει έναν από τους γιους του. «Με χαλαρώνει και με κάνει να γελάω. Το να είσαι στενοχωρημένος όλη την ώρα καταστρέφει την ψυχή» είπε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε