Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

G20: Υποσχέσεις για συντονισμένη δράση κατά της κρίσης

G20: Υποσχέσεις για συντονισμένη δράση κατά της κρίσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2011 | 07:43
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2011 | 07:43

Μετά την επιστολή προς τον Νικολά Σαρκοζί, από τον οποίο ζητούν δράση των Ευρωπαίων ηγετών κατά της κρίσης χρέους, η G20 υποσχέθηκαν να... βοηθήσουν.

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της G20, παρόλο που δεν αναμενόταν, εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, υποσχόμενοι «ισχυρή και συντονισμένη δράση» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις πως οι τράπεζες θα έχουν επαρκή ρευστότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Αναφέρεται ότι τα κράτη-μέλη της G20 θα κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να σταθεροποιήσουν το χρηματοοικονομικό τομέα και σημειώνεται η «εύθραυστη» κατάσταση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην ΕΕ.

Η G20 υπόσχεται μια «ισχυρή και συντονισμένη» αντίδραση στην κρίση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αποφασισμένη «να στηρίξει την ανάπτυξη» της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τονίζει την ανάγκη να προωθηθεί η μείωση των ελλειμμάτων μέσω «αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να «υποστηρίζουν την ανάκαμψη» της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει ακόμα το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν να εγκριθούν γρήγορα από τα εθνικά κοινοβούλια οι μεταρρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίσθηκαν τον.

Νωρίτερα, έξι από τις χώρες της G20, απηύθυναν κοινή επιστολή στον προεδρεύοντα της Ομάδας των 20, Νικολά Σαρκοζί, καλώντας τους ηγέτες της Ευρωζώνης να δράσουν άμεσα για να λύσουν την κρίση χρέους, ώστε να μην επεκταθεί στην παγκόσμια οικονομία.

Την επιστολή, που δημοσιοποίησε η Βρετανία, υπογράφουν επίσης οι ηγέτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νότιας Κορέας, της Ινδονησίας και του Μεξικού.

«Οι κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης πρέπει να δράσουν γρήγορα για να επιλύσουν την κρίση του ευρώ και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους προκειμένου να εμποδίσουν μία μετάδοση στην παγκόσμια οικονομία« σημειώνεται στην επιστολή.

Οι ηγέτες της G20 πρόκειται να συναντηθούν το Νοέμβριο στις Κάννες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BRICS έρχεται να σώσει την ευρωζώνη

Κίνδυνος επέκτασης της κρίσης στις αναπτυσσόμενες χώρες

Ο φόβος για παγκόσμιο “κραχ” και τα τρία σενάρια για την Ελλάδα

Ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης "καταπίνει" τις αγορές - Φήμες ακόμα και για επανάληψη του Κραχ του 1937   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook