Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γαλλία: Αγωνία για ένα από τα παιδιά που έπαθαν δηλητηρίαση από το E.coli

ΦΩΤΟ REUTERS

 Χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας ενός από τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από στέλεχος του βακτηριδίου και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της βόρειας Γαλλίας.

 Συνολικά 8 παιδιά έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν κατεψυγμένα βοδινά μπιφτέκια τα οποία είχαν αγοραστεί από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Οι υγειονομικοί υπεύθυνοι πάντως δεν συνδέουν αυτό το στέλεχος με τον τύπο του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, και ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από φύτρες φασολιού.

Τα παιδιά, ηλικίας από 20 μηνών ενός 8 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα όπως αιμορραγική διάρροια. Ένα από αυτά έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά αυτά με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας “Steaks Country”, τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περίπου 5 τόνους μπιφτεκιών και κεφτέδων της γαλλικής εταιρείας SEB, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν στη Βερόνα από το κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων του Lidl το οποίο “συνεργάστηκε απόλυτα” με τις αρχές και “απέσυρε από τα σουπερμάρκετ τα ύποπτα προϊόντα”, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν, θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας για να “ερευνηθεί η παρουσία μολυσματικών βακτηριδίων” στο κρέας, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Γαλλία: έξι παιδιά στο νοσοκομείο, ίσως λόγω E.coli

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε