Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Κερδίζει τον πρώτο γύρο, συντρίβεται στον δεύτερο η Λε Πεν

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Σε μια προεκλογική περίοδο που έχει χαρακτηριστεί από σκάνδαλα (ροζ και μη) η Μαρίν Λε Πεν συνεχίζει να είναι ο απόλυτος “πονοκέφαλος” για όσους τους υποψηφίους. Και σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας θα είναι εκείνη που θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πως η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, που εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος της Γαλλίας, που υπόσχεται επιστροφή στο φράγκο, θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα γίνουν στις 23 Απριλίου. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις την έδειχναν να χάνει στον επαναληπτικό, το Μάιο, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Harris Interactive δήλωσε ότι δημοσκόπηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 23ης Απριλίου, κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, δείχνει ότι η Λε Πεν κερδίζει με 24% έναντι 21% του Μακρόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, έρχεται τρίτος με 19%, και μοιραία μένει έξω από τη διεκδίκηση της προεδρίας, αφού μόνο δύο υποψήφιοι περνάνε στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Δύο άλλες δημοσκοπήσεις, το βράδυ της Τετάρτης (08.02.2017) έδιναν στη Λε Πεν το ίδιο πλεονέκτημα έναντι του Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ έδειξαν ότι ο πρώην τραπεζίτης, θα τη νικήσει στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό γύρω στο 63% έναντι 37% της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε