Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: Με γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν τον Μακρόν εργαζόμενοι της Whirlpool [vids]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Υποδοχή με σφυρίγματα αποδοκιμασίας και γιουχαΐσματα επεφύλαξαν στον κεντρώο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, οι απεργοί εργάτες ενός εργοστασίου, το οποίο είχε επισκεφθεί νωρίτερα σήμερα η αντίπαλός του Μαρίν Λε Πεν.

Το πλήθος φώναζε «Μαρίν, πρόεδρος» προς τον φιλοευρωπαϊστή υποψήφιο μπροστά από τη μονάδα της Whirlpool στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία. Ο Μακρόν έφθασε εκεί το απόγευμα, αφού η Μαρίν Λε Πεν είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο το πρωί.

 

 

Κάποιοι άρχισαν να σπρώχνονται με τους άνδρες της ασφάλειας του Μακρόν, ενώ έβαλαν φωτιά σε ελαστικό αυτοκινήτου με αποτέλεσμα μαύρος καπνός να καλύψει τον χώρο την ώρα της επίσκεψης του υποψηφίου.
Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στο σημείο μετέδωσε ότι ορισμένοι από τους υποστηρικτές της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν είχαν διεισδύσει στο πλήθος των εργαζομένων.
«Είναι σημαντικό να μην τροφοδοτούμε την οργή όμως να ανερχόμαστε στο ύψος των προσδοκιών» δήλωσε ο Μακρόν, που ήταν περιστοιχισμένος από εντυπωσιακά πολλές κάμερες. Λίγο πριν κατηγόρησε τη Λεπέν ότι επιχειρεί «να εκμεταλλευτεί πολιτικά» τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την τύχη του εργοστασίου, το οποίο πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην Πολωνία.
«Σίγουρα υπάρχει οργή στην χώρα, υπάρχει αγωνία, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, για αυτό ακριβώς βρίσκομαι εδώ» συμπλήρωσε ο 39χρονος πολιτικός, ο οποίος κατόπιν συναντήθηκε με εργαζόμενους μακριά από τους δημοσιογράφους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε