Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές – Μελανσόν: Δεν στηρίζω κανέναν, ψηφίστε κατά συνείδηση

Γαλλία – Εκλογές – Μελανσόν: Δεν στηρίζω κανέναν, ψηφίστε κατά συνείδηση

“Παγωμένος” και φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις αποφασισμένος να μην χαρίσει τη στήριξη του σε κανέναν από τους δυο υποψηφίους στον β’ γύρο. Και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ελπίζαμε όλοι», είπε ο Μελανσόν, σημειώνοντας πως θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα. «Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε υπομονή», είπε. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το σεβαστούμε» είπε ο Μελανσόν, σημειώνοντας πως ούτε η Λε Πεν ούτε και ο Μακρόν, που θα διεκδικήσουν στις 7 Μαΐου την προεδρία της Γαλλίας, «έχουν οικολογική συνείδηση ούτε και μπορούν να κατανοήσουν τα κοινωνικά κεκτημένα».

«Δεν θέλω να πω περισσότερα, ο καθένας και η καθεμιά από σας γνωρίζει ποιο είναι το δικό του καθήκον. Δεν έχω λάβει καμία εντολή από εκείνους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου για να πάρω θέση αυτή τη στιγμή. Θα εκφραστώ δημοσίως μέσω της πλατφόρμας μας». τόνισε.

Και κάλεσε τους οπαδούς του να είμαι περήφανοι και να παμείνουν ενωμένοι γιατί «πρόκληση παραμένει μπροστά μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε