Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Μοτοσικλετιστής άνοιξε πυρ εναντίον τους, σε δρόμο του Μοντομπάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Το περιστατικό έγινε κοντά στο στρατόπεδο που φιλοξενεί το 17ο σύνταγμα του σώματος μηχανικού αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, δύο αλεξιπτωτιστές, ηλικίας 26 και 24 ετών, σκοτώθηκαν επί τόπου. Αλλος ένας,28 χρόνων, νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Μάλιστα υπήρξε σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών. Αρχικά είχε γίνει γνωστό οτι δύο είχαν χάσει τη ζωή τους, στη συνέχεια υπήπξε η πληροφορία οτι και ο τρίτος εξέπνευσε αλλά μετά εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε για τον τρίτο οτι η ζωή του απειλείται “όμως είναι ζωντανός”. Τοπικοί αξιωματούχοι αποδίδουν τη σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών στις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρχαν από τον τόπο της επίθεσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των στρατιωτών. Ο υπουργός “έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ώστε να ριχθεί άπλετο φως, το συντομότερο δυνατόν, σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια”, τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε και καταζητείται. Η αστυνομία έχει αποκλείσει πολλούς δρόμους της γύρω περιοχής στην προσπάθειά της να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης έδρασε μόνος. Οι αστυνομικοί έχουν βρει στο σημείο της επίθεσης περίπου 15 κάλυκες.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι αρχές πάντως δεν έχουν ακόμη βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Στις 11 Μαρτίου, ένας στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε μια συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε