Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Κόλαση η ζωή όσων καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους

Γαλλία: Κόλαση η ζωή όσων καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους

Η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλλει βαρύτατη φορολογία σε γαλλικές εταιρίες που διαθέτουν οποιουδήποτε

είδους εγκαταστάσεις σε 18 χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro.

    Τα έσοδα από τη φορολόγηση τα μερίσματα, τα επιτόκια και οι εισφορές που διαφεύγουν από αυτούς τους φορολογικούς παραδείσους θα ανέλθουν από 15% ως 50%.

    Επιπλέον, το 95% των φορολογικών απαλλαγών στα μερίσματα που καταβάλλονται από τις θυγατρικές στις μητρικές εταιρίες θα καταργηθούν εάν η θυγατρική είναι εν λειτουργία σε μια από τις χώρες που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της Γαλλίας.

    Ο κατάλογος με τις χώρες τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση χαρακτηρίζει “μη συνεργάσιμες” περιλαμβάνει πολλές νησιωτικές χώρες της Καραϊβικής, αρκετές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπως η Κόστα Ρίκα και ο Παναμάς, αρκετά νησιά του Ειρηνικού το Μπρουνέι και οι Φιλιππίνες.

    Η οικονομική εφημερίδα Les Echos έγραψε ότι η συναίνεση της τελευταίας στιγμής από Χιλή , Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ουρουγουάη, Μπαχάμες και Βανουάτου εξαίρεσαν τις χώρες αυτές από τη μαύρη λίστα.

    Η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να αποδεσμευτεί από τους καταλόγους των φορολογικών παραδείσων που τηρεί ο “Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης” (ΟΟΣΑ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε