Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Μπροστά ο Ολάντ για υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές

Ο μετριοπαθής αριστερός Φρανσουά Ολάντ προηγείται στην ψηφοφορία για τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Μία πρώτη επίσημη ανάγνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που βασίζεται σε έναν περιορισμένο αριθμό ψήφων, δείχνει πως ο Ολάντ έρχεται πρώτος με ποσοστό 40% στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του κόμματος και η Μαρτίν Ομπρί δεύτερη με ποσοστό 30%.

Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 16 Οκτωβρίου. Βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του κόμματος, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μονομαχία ανάμεσα στον Ολάντ και την Ομπρί, θυγατέρα του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι ψήφισαν στις πρώτες ανοικτού τύπου προκριματικές εκλογές της χώρας και οι πρώτες εκτιμήσεις βασίστηκαν σε περίπου 850.000 ψήφους. Στον πρώτο γύρο συμμετέχουν έξι υποψήφιοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε