Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τρεις δημοσκοπήσεις, ισάριθμες πρωτιές για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Υπάρχει όμως ένας σημαντικός παράγοντας: όλες τους έγιναν πριν από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σε δημοσκόπηση της Opinionway που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Απριλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23% (αμετάβλητο) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν το 22% (αμετάβλητο), ο Φρανσουά Φιγιόν το 21% (+1) και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν το 18% (-1). Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν επικρατεί της Λε Πεν με 64%-36%, ενώ ο Φιγιόν επικρατεί της Λε Πεν με 59%-41%.

Σε δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra/Steria που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με 24% των ψήφων, έναντι 22% για την Μαρίν Λε Πεν, 19% για τον Φρανσουά Φιγιόν και 19% για τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Σε δημοσκόπηση της Elabe Poll, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 24% ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, με την Μαρίν Λε Πεν ν’ ακολουθεί με 21,5% (μειωμένο κατά 1,5%). Ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφαλίζει 20% (αυξημένο κατά 0,5%) κι ο Ζαν Λικ Μελανσόν τον ακολουθεί με 19,5% (αυξημένο κατά 1,5%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε