Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γαλλία: Στις 15 Νοεμβρίου η δημοσίευση του νόμου για το συνταξιοδοτικό

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το νοσμοσχέδιο θα εγκριθεί οριστικά απο το κοινοβούλιο, σύμφωνα με σύμβουλο του Σαρκοζί.

Ο νόμος για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που προκάλεσε το μεγαλύτερο κύμα αμφισβήτησης στη Γαλλία εδώ και 15 χρόνια, αναμένεται να δημοσιευθεί γύρω στις 15 Νοεμβρίου, δήλωσε ο σύμβουλος για κοινωνικά θέματα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Ρεϊμόν Σουμπί.

Ο Σουμπί επιβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 πως το σχέδιο νόμου, το οποίο ψηφίστηκε ήδη από τα δύο σώματα με διαφορετικούς όρους, θα εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο “στα μέσα” της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη.

Στη συνέχεια, από τη στιγμή που το Συνταγματικό Συμβούλιο θα έχει γνωμοδοτήσει για το κείμενο, ο νόμος θα δημοσιευθεί, χωρίς αμφιβολία γύρω στις 15 Νοεμβρίου, θέτοντας οριστικό τέρμα σε απεργίες και διαδηλώσεις σχεδόν τριών μηνών.

Η δημοσίευση του νόμου, που συνίσταται στη δημοσίευση του κειμένου που έχει ψηφιστεί στην Επίσημη Εφημερίδα, θα επιτρέψει να τεθούν σε λειτουργία οι αλλαγές που προβλέπει, με τη λήψη διαταγμάτων εφαρμογής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε