Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γαλλία: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Στρος-Καν για την υπόθεση “Κάρλτον”

Γαλλία: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Στρος-Καν για την υπόθεση “Κάρλτον”

Το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο του Ντουέ, στη βόρεια Γαλλία.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κινδυνεύει να δικαστεί για μαστροπεία, όπως είπαν οι δικηγόροι του. 
   
Η απόφαση του γαλλικού εφετείου ανακοινώθηκε δέκα ημέρες αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για να μπει στο αρχείο η αγωγή που αντιμετώπιζε στη Νέα Υόρκη, όπου μια καμαριέρα ξενοδοχείου τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού της τον Μάιο του 2011.
   
Ο δικηγόρος του Στρος-Καν, Ανρί Λεκλέρκ τόνισε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση το εφετείου, είπε: «Η ομάδα υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι βεβαία ότι τελικά θα απαλλαγεί από αυτές τις παράλογες κατηγορίες για μαστροπεία».
   
Ο 63χρονος πολιτικός, που φερόταν έως πριν από λίγο καιρό ως ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα του, δέχεται σφοδρά πυρά από πολλές πλευρές για τα σεξουαλικά όργια στα οποία φέρεται να συμμετείχε στην λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, από το όνομα ενός ξενοδοχείου στη βόρεια Γαλλία που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.
 
Οι συνήγοροί του αντιτείνουν ότι η αγορά υπηρεσιών γυναικών που εκδίδονται δεν είναι παράνομη και οι εισαγγελείς δεν έχουν στοιχεία προκειμένου να τον διώξουν για μαστροπεία, που είναι παράνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση Στρος Καν – Τα βρήκαν με την Ντιαλό

19/12 η απόφαση για το αν θα δικαστεί ο Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε