Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλία: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.11.2010 | 16:32
Πρώτη δημοσίευση: 06.11.2010 | 16:21

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού πραγματοποιούνται και σήμερα στη Γαλλία, αλλά με μικρότερη συμμετοχή.

Ο ηγέτης του συνδικάτου CGT, Μπερνάρ Θιμπό, δήλωσε στην εφημερίδα l'Humanite ότι το συνδικάτο του οποίου είναι επικεφαλής έχει εγγράψει 8.500 νέα μέλη από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πριν από δύο μήνες, αλλά δήλωσε απαισιόδοξος ως προς τον αριθμό των διαδηλωτών, που στις πιο πολυάριθμες πορείες έφθασαν και το ένα εκατομμύριο. "Μπορώ να σας πω ότι θα βγουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους σήμερα", είπε.

Ένα άλλο συνδικάτο εκτίμησε την Παρασκευή ότι η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις αρχίζει να ατονεί. "Αν έλεγα σήμερα ότι θα πιέσουμε τον πρόεδρο να υποχωρήσει, κανένας δεν θα με πίστευε", είπε ο Φρανσουά Σερέκ, επικεφαλής του συνδικάτου CFDT. "Θα έλεγαν ότι 'ονειρεύεται' ", σχολίασε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, αρνείται να υποχωρήσει παρά τις οκτώ ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και απεργιών που, κάποια στιγμή, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και ελλείψεις σε καύσιμα.

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που αναμένει την τυπική έγκριση του Συνταγματικού Συμβουλίου προτού υπογραφεί από τον πρόεδρο και τεθεί ο νόμος σε ισχύ, προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, και πλήρους από τα 65 στα 67 έτη έως το 2017.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο