Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία και Βρετανία έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Λιβύη

Η Γαλλία ανέστειλε τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Τρίπολη μετά την απομάκρυνση ολόκληρου του προσωπικού της από στρατιωτικό αεροσκάφος

το οποίο απομάκρυνε επίσης γάλλους και ξένους υπηκόους, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στη Λιβύη, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητές της από σήμερα”, αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κε ντ΄Ορσέ, Μπερνάρ Βαλερό.

“Μια ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας επαναπάτρισε σήμερα από τη Λιβύη συνολικά 122 ανθρώπους, ανάμεσά τους 28 γάλλους υπηκόους και 94 ξένους από τρίτες χώρες. Στο συνολικό αυτό αριθμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το προσωπικό της πρεσβείας, περιλαμβανομένου και του πρεσβευτή”, πρόσθεσε.

“Ορισμένοι από τους συμπατριώτες μας εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη Λιβύη. Αν αποφασίσουν τελικά να εγκαταλείψουν τη χώρα, θα γίνουν όλες οι διευθετήσεις για να επαναπατριστούν”, ανέφερε επίσης ο Μπερνάρ Βαλερό χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό.

Συνολικά, η Γαλλία έχει απομακρύνει από τη Λιβύη 654 ανθρώπους, από τους οποίους οι 498 είναι γάλλοι πολίτες και οι 156 άλλων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και 45 Ευρωπαίοι.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Λιβύης και απομάκρυνε το προσωπικό της λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως δύο βρετανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη απομάκρυναν περισσότερους από 150 πολίτες από τη λιβυκή έρημο.

Εκατοντάδες Βρετανοί εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα αποκλείστηκαν σε καταυλισμούς στη Λιβύη εν μέσω μιας εξέγερσης εναντίον της διακυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

  

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε