Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία προς Ευρωκοινοβούλιο: Αίρετε την ασυλία της Λεπέν

Γαλλία προς Ευρωκοινοβούλιο: Αίρετε την ασυλία της Λεπέν

Η Γαλλία ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να άρει τη βουλευτική ασυλία της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Αιτία οι εμπρηστικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2010 εξομοιώνοντας τις μουσουλμανικές προσευχές σε δημόσιους χώρους με τη ναζιστική Κατοχή.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 26 Νοεμβρίου αίτημα προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με το οποίο ζητεί ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός για το πρόσωπο της Μαρίν Λεπέν», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πιερ Ρανσέ.

Οι δηλώσεις της Λεπέν είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2010 στη Λιόν.

Η Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε «τυπική διαδικασία» το αίτημα της εισαγγελίας της Λιόν. «Είναι εντελώς τυπικό από τη στιγμή που στιγμής η εισαγγελία της Λιόν έχει ανοίξει την υπόθεση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Ιανουάριο του 2011, η εισαγγελία της Λιόν είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα για «υποκίνηση φυλετικού μίσους», έπειτα από μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον της από το Κίνημα κατά του Ρατσισμού και για την Φιλία μεταξύ των Λαών (MRAP).

«Λυπούμαι, αλλά για εκείνους που αρέσκονται να μιλούν για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόκειται για μία κατοχή, μπορούμε να κάνουμε λόγο γι’ αυτό, γιατί πρόκειται για μία κατοχή εδάφους (…). Πρόκειται για μία κατοχή των εδαφικών περιοχών, των προαστίων στα οποία εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, είναι μία Κατοχή. Βεβαίως δεν υπάρχουν άρματα μάχης, δεν υπάρχουν στρατιώτες, όμως είναι εξίσου μία κατοχή, η οποία επιβάλλεται στους κατοίκους», είχε δηλώσει η Λεπέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση στην Μαντόνα από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο – Έδειξε την Λεπέν με σβάστικα στο μέτωπο BINTEO

Η εγγονή Λεπέν συνεχίζει την… ακροδεξιά δυναστεία

Επέστρεψαν τα φαντάσματα με τη Χρυσή Αυγή και τη Λεπέν

Συγγνώμη από την Μαρίν Λεπέν για το ναζιστικό αστείο του πατέρα της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε