Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλία-Βρετανία... «πόλεμος» για τον έλεγχο του ευρώ!

Γαλλία-Βρετανία... «πόλεμος» για τον έλεγχο του ευρώ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2012 | 08:03

Δε γίνεται η Βρετανία να είναι ο οικονομικός κόμβος της ευρωζώνης, όταν αρνείται πεισματικά το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διεμήνυσε ο (Γάλλος) Κριστιάν Νοϊέρ.

Το Λονδίνο θα πρέπει να σταματήσει πλέον να είναι το κύριο οικονομικό κέντρο του ευρώ, προκειμένου η ζώνη του ευρώ να έχει τον «έλεγχο» των οικονομικών διεργασιών της περιοχής, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

Ο Κριστιάν Νοϊέρ είπε ότι «δεν είναι λογικό» να επιτρέπεται στη Βρετανία να είναι ο offshore οικονομικός κόμβος της ευρωζώνης.

«Τα θέματα του ευρώ θα πρέπει να διευθετούνται εντός της ευρωζώνης. Είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή ρευστότητας και την εξασφάλιση της εποπτείας του δικού της νομίσματος», δήλωσε ο Νοϊέρ στους Financial Times, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ασία.

Τα σχόλια του Νοϊέρ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι πιθανό να δημιουργήσουν «σενάρια συνωμοσίας» ότι η ευρωζώνη στοχεύει στο να πάψει το Λονδίνο να αποτελεί το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος με φωτογραφία γνωστού ποδοσφαιριστή που χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα στην τουαλέτα

"Μόνο με αυστηρή λιτότητα θα έρθει η ανάκαμψη"

Ραχόι: Περίπλοκη η επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος
   Διαδώστε αυτό το άρθρο