Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γαλλο-ιταλική σύμπραξη για παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος

Γαλλο-ιταλική σύμπραξη για παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η ιταλική Enel πρόκειται να συνεργαστούν για τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος.

Η γαλλο-ιταλική συνεργασία πρόκειται να υπογραφεί άμεσα και θα αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με σκοπό τη μαζική παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος, όπως διέρρευσε από καλά πληροφορημένες πηγές στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, τις οποίες επιβεβαιώνουν και οι ιταλικές πηγές του ίδιου τομέα.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας, από του χρόνου κιόλας και ιδίως το 2012 η Renault θα είναι σε θέση να παράγει τέσσερις τύπους ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ένα άκρως χρηστικό για την πόλη, μία μπερλίνα (μεγάλος χώρος γι αποσκευές, αλλά και μεγάλος χώρος για τη μηχανή), ένα μεγάλο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και, τέλος, ένα διθέσιο σπορ.

Έμπνευση γι αυτά τα διθέσια θα είναι τα υπάρχοντα μοντέλα Τουΐνγκ και Smart, θα χρειαστεί δε σε αυτήν την κατεύθυνση και η τεχνογνωσία των οίκων Daimler και Nissan.

Στο πεδίο παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να συνεργαστούν στα σχετικά προγράμματα κατασκευής ιδιωτικής χρήσης οχημάτων η EDF (Γαλλία), η γερμανική RWE, οι ελβετικές EOS, EWZ, η ιρλανδική ESB, οι αμερικανικές Portland General Electric, San Diego Gas κι η Electric, Tenessee Valley Authority, η ιταλική A2A και η ισπανική Acciona.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε