Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Γάλλος ψαράς επιτέθηκε με καμάκι…

Γάλλος ψαράς επιτέθηκε με καμάκι…

Στην προσπάθειά του,  να μην απελευθερώσει έναν ερυθρό τόνο από τα δίχτυα… 

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γάλλους ψαράδες και την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace με αφορμή το ψάρεμα του ερυθρού τόνου.

Η ένωση των Γάλλων αλιέων κατηγόρησε τη Greenpeace ότι επιτέθηκε σε έναν ψαρά στα ανοιχτά της Μάλτας, με την οργάνωση να ανταπαντά ότι ένας ακτιβιστής της,  έπεσε θύμα επίθεσης με καμάκι.

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις άρχισαν όταν η Greenpeace ανακοίνωσε πως ένας εθελοντής στην προσπάθειά του να απελευθερώσει έναν ερυθρό τόνο από τα δίχτυα ψαράδων δέχτηκε επίθεση με καμάκι από Γάλλο ψαρά.

Πρόκειται για τον Βρετανό Frank Huston που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Μάλτας.

Από την πλευρά τους,  οι ψαράδες κατηγόρησαν τη Greenpeace ότι  oι  ακτιβιστές της,   τους επιτέθηκαν, ενώ αμφισβήτησαν τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιεί η οργάνωση και που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο είδος τόνου είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Η Greenpeace διατηρεί τα σκάφη Rainbow Warrior και Arctic Sunrise στη Μεσόγειο για να εμποδίσει το ψάρεμα του ερυθρού τόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, οι μέθοδοι αλιείας του ερυθρού τόνου που χρησιμοποιούνται έχουν προκαλέσει μείωση του πληθυσμού κατά 80% στη Μεσόγειο και τον Ανατολικό Ατλαντικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε