Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γάζα: Ας μιλήσουμε για ήρωες – Η Σάιμα και η Μάριαμ (ΦΩΤΟ)

Γάζα: Ας μιλήσουμε για ήρωες – Η Σάιμα και η Μάριαμ (ΦΩΤΟ)

Γάζα: μια πόλη φάντασμα, συνώνυμη κι αυτή (όπως πολλές άλλες) με τον πόλεμο και το θάνατο. Αλλά αυτή τη φορά ας μη μιλήσουμε για θύματα, ας μιλήσουμε για τους ήρωες της Λωρίδας της Γάζας.

Για εκείνους που ζουν εκεί και υπομένουν τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Και αυτοί είναι κυρίως παιδιά. Ανήλικα παιδιά. Είναι θύματα, ναι. Είναι περισσότερο ήρωες. Ήρωες που δίνουν κουράγιο σε όλους τους γύρω τους κι εκείνους παρακολουθούν μια ακόμη αιματοχυσία στη Γάζα από την σιγουριά της ειρήνης τους.

Ας μιλήσουμε για ήρωες όπως η 4χρονη Σάιμα αλ Μάσρι και την 9χρονη Μάριαμ αλ Μάσρι. Δυο παιδιά που επέζησαν από τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, που έχουν στόχο τη Χαμάς αλλά όλο… τυχαίνει να στοχεύουν αμάχους.

Η 4χρονη Σάιμα τραυματίστηκε στην επίθεση των ισραηλινών που σκότωσε τη μητέρα και τα δυο αδέρφια της. Επέζησαν μόνο εκείνη και ο πατέρας της. Η Σάιμα νοσηλεύεται κι έχει επιδέσμους στα χέρια, στην κοιλιά, στον ώμο.

Δίπλα της έχει την κούκλα της. Είναι ντυμένη με κόκκινα ρούχα και φοράει μαντήλα, όπως κάθε μουσουλμάνα. Η Σάιμα κοιτάζει τον φακό του Mohammed Salem για το Reuters και ραγίζει καρδιές.



Το ίδιο και η 9χρονη Μάριαμ αλ Μάσρι. Κι εκείνη τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση και επέζησε. Είναι ξαπλωμένη σε κρεββάτι του νοσοκομείο της Γάζας και το κεφάλι της είναι τυλιγμένο με επιδέσμους. Ακουμπά τρυφερά το χέρι της στο πρόσωπο της γιαγιάς της, που δεν φεύγει από κοντά της.

Δυο κορίτσια. Δυο ανήλικα παιδιά. Ήταν τυχερές γιατί επέζησαν ή άτυχες που θα συνεχίζουν να ζουν τη φρίκη της Μέσης Ανατολής. Είναι σίγουρα ηρωίδες της ζωής, σε ένα κόσμο απάνθρωπο, άδικο και ανίκανο να καταλάβει το νόημα της ειρήνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χαμάς – Νεκρός Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη

Γάζα: Φεύγουν απ’ τα σπίτια τους με ζώα και κάρα ενώ το Ισραήλ απειλεί με νέους βομβαρδισμούς

Συναγερμός! Ισραήλ σε Παλαιστίνιους: Φύγετε, θα σας βομβαρδίσουμε

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανατινάζεται σπίτι Παλαιστινίων – “Ζεσταίνει” την πολεμική μηχανή το Ισραήλ – Έρημη πόλη η Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε