Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Γεφύρι της… Άρτας το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Γεφύρι της… Άρτας το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Τελικά, καθυστερήσεις στην παράδοση έργων δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου που δε θα εγκαινιαστεί ούτε και φέτος!

Για την ώρα, το Βερολίνο διαθέτει δυο αεροδρόμια. Μόνο που υπάρχουν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου! 15 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους και 14 από τότε που το Βερολίνο έγινε η πρωτεύουσα της ενωμένης Γερμανίας, οι Βερολινέζοι προσπαθούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

Αλλά, ολημερίς το έχτιζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν…

Η καθυστέρηση γίνεται πλέον μεγαλύτερη από δύο χρόνια.

Η… πρεμιέρα του αεροδρομίου Βερολίνου-Βραδεμβούργου (όπως θα ονομαστεί) που είχε προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο του 2013, μετά από ήδη αρκετές αναβολές, αναβλήθηκε και πάλι λόγω προβλημάτων, για παράδειγμα, με τα συστήματα πυρασφάλειάς του.

«Δεν θα υπάρξουν εγκαίνια το έτος που διανύουμε» είπε η πηγή στο Reuters, επιβεβαιώνοντας αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Η πηγή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν και πότε έχει προγραμματισθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια, η οποία πιθανότατα θα γίνει το 2014.

Οι καθυστερήσεις είναι ένας οικονομικός πονοκέφαλος για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, την Air Berlin, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο αεροδρόμιο ως ένα κομβικό σημείο για τις προσοδοφόρες διηπειρωτικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο έχει ως στόχο να προσελκύει έως και 27 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, και θα είναι σε μέγεθος το μισό από το βασικότερο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και θα έχει λιγότερο από το ένα τρίτο του μεγέθους, του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου στον κόσμο στην Ατλάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bild:Οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015

Βερολίνο… εκεί που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε