Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 19 Αθήνα Αναλυτικά

Γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια στην Ευρωπαϊκή αγορά!

Γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια στην Ευρωπαϊκή αγορά!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2010 | 15:25
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2010 | 18:05

H E.E. άναψε το πράσινο φως για την κυκλοφορία 6 γενετικά τροποποιημένων καλαμποκιών στο εμπόριο...

"Η Επιτροπή κάνει μια πρόταση για να εγκριθεί η κυκλοφορία (τους) στο εμπόριο. Η πλειοψηφία των κρατών πρέπει (στη συνέχεια) να ταχθεί υπέρ ή κατά και αν δεν καταφέρει να ταχθεί, η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να τα εγκρίνει", εξήγησε ένας από τους εκπροσώπους της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας τους κανόνες που ισχύουν.

Σε σύνοδο των υπουργών Γεωργίας στις 29 Ιουνίου δεν επετεύχθη η πλειοψηφία που ζητείται υπέρ ή κατά της έγκρισης τριών τροποποιημένων καλαμποκιών του αμερικανικού ομίλου Pioneer, δύο καλαμποκιών της Monsanto και ενός της Syngenta.

Τα καλαμπόκια αυτά προορίζονται κυρίως για προϊόντα ζωικής διατροφής και έχουν εξασφαλίσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση, καταλήγει η Επιτροπή.

Επιστήμονες του Ανώτερου Συμβουλίου Βιοτεχνολογιών (HCB) της Γαλλίας αναφέρουν σε γνωμοδότηση που έδωσαν το πρωί στη δημοσιότητα στο Παρίσι, ότι η καλλιέργεια της πατάτας Amflora, ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος οργανισμός που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και 12 χρόνια, δεν αντιπροσωπεύει έναν αξιοσημείωτο κίνδυνο.

"Η (γαλλική) κυβέρνηση θα στηριχθεί σε λεπτομερείς αναλύσεις για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την πατάτα Amflora", η οποία είναι προϊόν θυγατρικής του γερμανικού ομίλου BASF και προορίζεται για την παραγωγή αμύλου για τη βιομηχανία χάρτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

"Σε αυτό το στάδιο, ωστόσο, κανένας δεν θέλει να αναπτύξει αυτήν την καλλιέργεια στη Γαλλία", επισημαίνεται στο κείμενο των υπουργών Ζαν-Λουί Μπορλού (Οικολογίας), Βαλερί Πεκρές (Έρευνας), Μπρούνο Λε Μερ (Γεωργίας) και Σαντάλ Ζουανό (υφυπουργός Οικολογίας).
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook