Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γερμανία: 4.000 παιδιά έπαθαν γαστρεντερίτιδα

Γερμανία: 4.000 παιδιά έπαθαν γαστρεντερίτιδα
Περίπου 4.000 παιδιά στο Βερολίνο και την ανατολική Γερμανία έπαθαν γαστρεντερίτιδα, η οποία ενδέχεται να οφείλεται στο φαγητό που κατανάλωσαν στο σχολείο τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
Η γερμανική θυγατρική της γαλλικής εταιρείας μαζικής εστίασης Sodexo, που προμηθεύει πολλά σχολικά κυλικεία διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις» που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας ευθύνονται τα γεύματα που είχε ετοιμάσει για τους μαθητές.
 
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε από την πλευρά του ότι τα κυλικεία των σχολείων και των παιδικών σταθμών «προφανώς είχαν κοινό προμηθευτή».
 
Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας την Τρίτη το βράδυ, περίπου 4.000 παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα στο Βερολίνο και σε τρία κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας: στη Σαξονία, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο, σύμφωνα με το υγειονομικό ινστιτούτο Ρόμπερτ-Κοχ.
 
Μέχρι στιγμής στο Βερολίνο περίπου 400 από τα παιδιά που είχαν αρρωστήσει έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι τρία παιδιά αναγκάστηκαν να διακομιστούν σε νοσοκομείο.
 
Αναλυτές και εργαστήρια προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια αυτής της επιδημίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε