Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν ξέρουμε εμείς για ενδιάμεση έκθεση της τρόικας

Γερμανία: Δεν ξέρουμε εμείς για ενδιάμεση έκθεση της τρόικας

Τόσο η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, όσο και η γερμανική κυβέρνηση διέψευσαν σήμερα οτι υπάρχει έκθεση της τρόικας σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους 210 από τους 300 στόχους που είχαν τεθεί.

Κατ’αρχήν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, που αναφέρει απόκλιση στους 210 από τους 300 στόχους του προγράμματος προσαρμογής, λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένει την ολοκληρωμένη έκθεση της τρόικας.
Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπενθύμισε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου για να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου. «Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή της τρόικας θα μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε σχόλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Οι συμφωνίες με την Αθήνα περιλαμβάνουν «δεσμεύσεις επί της ουσίας και επί του χρόνου» σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει το ίδιο δημοσίευμα.
Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι η τρόικα εξετάζει κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα συμφωνηθέντα μέτρα και προσέθεσε ότι, όταν θα είναι διαθέσιμη η έκθεση, θα καταστεί δυνατό, επί αυτής της βάσης, να ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισήμανε ότι δεν διαθέτει ενδιάμεση έκθεση της τρόικας και ότι δεν μπορεί να γίνει σχόλιο επί προφορικών υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tρόικα:Η Ελλάδα απέτυχε να εκπληρώσει 210 από τους 300 στόχους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε