Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατα των μέτρων λιτότητας

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατα των μέτρων λιτότητας

“Πλημμύρισαν” οι δρόμοι της Στουτγκάρδης απο διαδηλωτές που αντιτίθενται στο πρόγραμμα μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση. Μέρκελ: οι περικοπές είναι ζωτικής σημασίας

Στη Στουτγάρδη οι διαδηλωτές κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα υπέρ της αύξησης του ανώτατου φορολογητέου ορίου αντί για μείωση των κοινωνικών παροχών. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εργατικές ενώσεις με κεντρικό σύνθημα «Αυτή δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη». Παρόμοια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα και στο Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της, που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στην εφημερίδα “Μπιλντ αμ Ζόνταγκ”, η Μέρκελ αρνείται τις κατηγορίες πως είναι οι φτωχοί εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη.
“Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μειώσουμε το χρέος. Τα μέτρα στην αγορά εργασίας αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν περισσότερες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας απ’ ότι στο παρελθόν”, τονίζει η Μέρκελ.  Η καγκελάριος δηλώνει πως και άλλοι τομείς καλούνται να μοιρασθούν τα βάρη.
“Μαζί με τις αναγκαίες περικοπές στον κοινωνικό προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται επίσης να συμβάλλουν μαζί με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους διοικητικούς οργανισμούς”, επισημαίνει.

Παραταύτα, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει να τροποποιηθεί το πακέτο λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ώστε να περιλάβει αυξήσεις στη φορολογία για τα ανώτερα εισοδήματα.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε