Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Φαβορί για την προεδρία η υπ. Εργασίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η κούρσα της διαδοχής του Χερστ Κέλερ στην προεδρία της Γερμανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την υπουργό Εργασίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν να είναι φαβορί.

Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τη Λέγεν θα ανοίξει το δρόμο στην Άγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Η καγκελάριο της Γερμανίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση και χρειάζεται άμεσα σανίδα σωτηρίας.

Πηγές από τον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό δήλωσαν πως η 51χρονη φον ντερ Λέγεν, η οποία θα γίνει, αν εκλεγεί, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, είναι η υποψήφια που προτιμά η Μέρκελ για τη διαδοχή του Κέλερ, ο οποίος αιφνιδίασε με την παραίτησή του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αρκετές μεγάλες γερμανικές εφημερίδες, η φον ντερ Λέγεν, μητέρα επτά παιδιών και μία από τις δημοφιλέστερες υπουργούς της Μέρκελ, έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές που θα γίνουν στις 30 Ιουνίου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι μεταξύ των συντηρητικών της Μέρκελ είναι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 67 χρόνων και ο Νόρμπερτ Λάμερτ, 61 χρόνων, πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε