Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: “Κλείνουν” προς την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης

Γερμανία: “Κλείνουν” προς την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται “σε καλό δρόμο” προκειμένου να αποδεχθεί μια ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (MES) αποδεχόμενη τη συσσώρευσή του με τον προηγούμενο μηχανισμό (FESF), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό “Σπίγκελ”.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το περιοδικό αναφέρει πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “δεν θα αντιτεθούν για πολύ ακόμα στην επιθυμία των εταίρων τους και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνδυαστούν τα μέσα του FESF, που έχει προικοδοτηθεί με 440 δισεκατομμύρια ευρώ, με εκείνον που θα το διαδεχθεί μόνιμα, τον MES”.

Ωστόσο αυτή η συσσώρευση των δύο εργαλείων θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία για μια μεταβατική περίοδο, επιθυμούν η καγκελάριος και ο υπουργός της, σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο διευκρινίζει πως το συνολικό ποσό με το οποίο θα προικοδοτηθεί ο μηχανισμός παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Η Γερμανία, η οποία μέχρι τώρα ήταν εκείνη που αντιστεκόταν περισσότερο απ΄όλες τις άλλες πλευρές στην ενίσχυσή του, άνοιξε δειλά την πόρτα τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση μιας συσσώρευσης των δύο ταμείων, ωστόσο οι περισσότεροι βουλευτές της πλειοψηφίας επιθυμούν όπως παραμείνει προσωρινή. Η Μπούντεσταγκ, η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ενδεχομένως θα αποφανθεί για το ζήτημα αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε