Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γερμανία: Παραμένει λύση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Γερμανία: Παραμένει λύση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2013 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 10.03.2013 | 14:17

έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει, μακροπρόθεσμα, εναλλακτική λύση", δήλωσε ο ΓΓ της CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

“Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα”, δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» και επαναλαμβάνει το αίτημα για δημιουργία νομικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει ελεγχόμενη πτώχευση και έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ και εκτιμά ότι το κόμμα του, δικαίως κατά το παρελθόν, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. «Τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», σημειώνει.
 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το κατά πόσο εξακολουθεί ο ίδιος να επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα, απαντά: «Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

Διαβάστε

Financial Times: «Να μην υποκύψουν στην Κύπρο οι πολιτικοί της Ευρωζώνης»

Δυσμενείς οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για την ευρωζώνη

Γιούνκερ: Οι Έλληνες πλήρωσαν βαριά τα σενάρια "Grexit"
   Διαδώστε αυτό το άρθρο