Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Πρόστιμα άνω των 60 εκ. ευρώ σε 11 εταιρείες σοκολατοειδών για καρτέλ

Γερμανία: Πρόστιμα άνω των 60 εκ. ευρώ σε 11 εταιρείες σοκολατοειδών για καρτέλ

 Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμα ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ σε 11 εταιρείες παρασκευής σοκολατοειδών, επειδή χειραγώγησαν τις τιμές των προϊόντων τους.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά δεν ανακοινώθηκαν. Η έρευνα ξεκίνησε όταν, αφού ερευνήθηκαν τα γραφεία της εταιρείας Mars GmbH τον Φεβρουάριο του 2008, η εταιρεία συμφώνησε να βοηθήσει την υπηρεσία ανταγωνισμού να αποκαλύψει τη χειραγώγηση. Στην Mars GmbH δεν επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή προσέφερε πληροφορίες στην υπηρεσία ανταγωνισμού.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 21,7 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν στην εταιρεία Kraft Foods Deutschland και στη γερμανική εταιρεία παραγωγής σοκολατοειδών Alfred Ritter GmbH & Co, οι οποίες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των σοκολατών μεταξύ του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου του 2007, ανέφερε η υπηρεσία ανταγωνισμού.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν εξαιτίας της χειραγώγησης της τιμής της σοκολάτας μεταξύ των εταιρειών Alfred Ritter, Mars GmbH, Nestle Kaffee und Schokoladen GmbH. Οι εταιρείες αντάλλαξαν επίσης πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στις τιμές και τις διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους λιανικής μεταξύ του 2004 και τις αρχές του 2008.

Η εταιρεία Ritter ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση της υπηρεσίας ανταγωνισμού, η Kraft Foods Deutschland επιβεβαίωσε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο το οποίο και θα πληρώσει χωρίς όμως να διευκρινίσει το ύψος του, ενώ η Nestle δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε