Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: Το video που… “έσπασε” το ίντερνετ! “Πρωταγωνιστές” Χίτλερ, Μιχαλολιάκος, Τραμπ και… Λε Πεν

Γερμανία: Το video που… “έσπασε” το ίντερνετ! “Πρωταγωνιστές” Χίτλερ, Μιχαλολιάκος, Τραμπ και… Λε Πεν

Ένα video από τη Γερμανία για τη… Γερμανία και όχι μόνο. Ένα video που από την ημέρα που “ανέβηκε” στο YouTube έχει περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο views και μιλά για τη χώρα που δεν ξεχνά τα λάθη της (βλέπε Χίτλερ) και έχει μάθει απ’ αυτά. Και καλεί κι άλλους (Έλληνες, Αμερικανούς και Γάλλους) να μην παρασυρθούν από Μιχαλολιάκους, Ερντογάν, Τραμπ και Λε Πεν…

Είναι η συνεργασία των Neo Magazin Royale με τον γνωστό κωμικό Jan Böhmermann για ένα video clip κατά της ξενοφοβίας και του παντός είδους ρατσισμού, το οποίο προβλήθηκε από το κανάλι ZDF. Ένα αιχμηρό σχόλιο κατά όλων όσων παρασύρονται από ακραίες ρητορικές, είτε εντός είτε εκτός Γερμανίας.

Εκτός από τον Αδόλφο Χίτλερ (κάναμε κι εμείς λάθη στο παρελθόν λέει το τραγούδι) στο video clip κάνουν… πέρασμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μαρίν Λε Πεν!

Στόχος να θυμίσουν πως η Γερμανία άλλαξε και δεν είναι η Γερμανία του Χίτλερ και πως δεν υπάρχει καμία σχέση με το ναζιστικό καθεστώς. Και ζητά απ’ όλους, Γερμανούς και όχι μόνο, να υπερασπιστούν τις αξίες της Ευρώπης και να μην αντιμετωπίζουν ρατσιστικά κανέναν: ούτε τους αλλόθρησκους, ούτε τους ομοφυλόφιλους, ούτε τους πρόσφυγες, ούτε τους μετανάστες.

«Θυμήσου την 9η Νοεμβρίου (σ.σ. η Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού, που καθιερώθηκε με αφορμή τη Νύχτα των Κρυστάλλων, του πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι Ναζί στις 9 Νοεμβρίου του 1938 κατά των Εβραίων της Γερμανίας), σπασμένα γυαλιά, φωτιά και συνωμοσία. Δεν ξέρω κανέναν λόγο γιατί η προδοσία μας πρέπει να ξεχαστεί». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το video clip.

Υπάρχει και το… χιουμοριστικό στοιχείο: οι ρατσιστές απειλούνται πως οι Γερμανοί θα τους κυνηγήσουν με… σανδάλια και κάλτσες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε