Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις” για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη – ΗΠΑ

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών σε κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα και πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας θα συζητηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις” ότι προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος μέχρι σήμερα υποβάθμιζε τις ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε επίσης στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα ότι ανησυχεί. “Τα γεγονότα με ώθησαν να εκφράσω τις ανησυχίες μου δημοσίως για πρώτη φορά”, υπογράμμισε.

Ο γερμανός υπουργός προσθέτει στις δηλώσεις του στην Bild am Sonntag ότι θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στους ευρωπαίους εταίρους του ένα επείγον σχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών.
“Τα εθνικά μέτρα (για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Γι’αυτό οι υπουργοί Εσωτερικών (της ΕΕ) θα συζητήσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το θέμα αυτό κατόπιν δικού μου αιτήματος. Θα παρουσιάσω ένα σχέδιο”, σημείωσε.

Εξάλλου, ο Ντε Μεζιέρ χαρακτήρισε τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν από την Υεμένη “μια πολύ σοβαρή απόπειρα επίθεσης”.

Υπενθυμίζεται οτι ΗΠΑ και Βρετανία είχαν συστήσει προσοχή σε αυτούς που θα ταξίδευαν στη Γερμανία και τη Γαλλία και πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών έκαναν λόγο για συνωμοσίες εναντίον ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες εμπλεκόταν η Αλ Κάιντα και συνδεόμενοι με αυτήν μαχητές, ορισμένοι εκ των οποίων είναι πολίτες ή κάτοικοι της Ευρώπης.

Όμως ο Ντε Μεζιέρ είχε πει τότε ότι δεν βλέπει άμεσες ενδείξεις μιας απειλής και μιλούσε αντιθέτως για έναν γενικά αφηρημένο κίνδυνο. Ωστόσο, αυτήν την εβδομάδα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί την εισαγωγή νέων μέτρων ασφαλείας από την ΕΕ κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση των παγκόσμιων κανόνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε