Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γερμανικά ΜΜΕ: “ Τραγωδία – μέρος β΄, νέες εκλογές, η χώρα βυθίζεται στην σύγχυση”

Γερμανικά ΜΜΕ: “ Τραγωδία – μέρος β΄, νέες εκλογές, η χώρα βυθίζεται στην σύγχυση”

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αποδίδει το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ στις νέες ελληνικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν και σήμερα κεντρικό ζήτημα της ειδησεογραφίας στη Γερμανία.

Οι περισσότερες εφημερίδες αναδεικνύουν ακόμη το ζήτημα της ταμειακής επάρκειας της Αθήνας και των μαζικών αναλήψεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει ανταποκρίσεις από την Αθήνα και αναλύσεις, σημειώνοντας ότι «οι τράπεζες φέρονται να διαθέτουν ρευστότητα μόνο για τρεις εβδομάδες», ενώ αναφέρει: «Τραγωδία – μέρος β΄, νέες εκλογές, η χώρα βυθίζεται στην σύγχυση».

Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνεται ότι οι ελληνικές εκλογές διχάζουν την Ευρώπη, καθώς «ο Γιούνκερ δεν αποκλείει επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου βοήθειας, ενώ ο Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή στάση του».

Η Die Welt κάνει λόγο για Ευρώπη η οποία «τρέμει ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα» και αναφέρεται στο ενδεχόμενο να αναδειχθεί σε πρώτο κομμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην οικονομική Der Handelsblatt δημοσιεύεται σχόλιο για «απειλή της Ελλάδας με πολιτική και οικονομική κατάρρευση», ενώ σε ανταπόκριση τονίζεται ότι «σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει εντολή για ευρεία στάση καταβολής πληρωμών, οι προμηθευτές δεν πληρώνονται, τα εμβάσματα προς κρατικές επιχειρήσεις έχουν παγώσει, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν οι μισθοί και οι συνάξεις του Ιουνίου».

Η Die Zeit αναφέρεται σε «απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες» και σε άρθρο γνώμης τονίζει: «Η δραχμή ως Ιώβ. Πίσω στο παλιό νόμισμα; Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα πρόκειται για αυτοκτονία από τον φόβο για τον θάνατο». Σε άλλο δημοσίευμα, αναφέρεται: «Το πρώτο θύμα. Όλοι φταίνε για την ελληνική καταστροφή- το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Αθήνα. Πώς η Ευρωζώνη οδηγεί σε ένδεια ένα μέλος το οποίο δεν έπρεπε να έχει ενταχθεί ποτέ».

Το περιοδικό Der Spiegel παρουσιάζει τον Φρανσουά Ολάντ ως «τελευταία ελπίδα των Ελλήνων» και αναφέρεται σε προεκλογικό αγώνα της Ευρώπης στην Ελλάδα: «Άναυδοι εντελώς οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν το πολιτικό χάος στην Ελλάδα. Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο θεωρούν δημοψήφισμα την εκλογική διαδικασία και θέλουν να ενισχύσουν τους υποστηρικτές του ευρώ».

Σε διαφορετικούς τόνους, σε άρθρο των Financial Times Deutschland σημειώνεται ότι «οι νέες εκλογές υποδαυλίζουν την αβεβαιότητα στην Αθήνα» αλλά γίνεται και λόγος για «την πρώτη αύξηση του ΑΕΠ μετά το 2009» και αναφέρεται χαρακτηριστικά: «και όμως, υπάρχει ζωή».

Στη Βαυαρική Ραδιοφωνία, σε σχόλιο με τον τίτλο «η Ελλάδα τρώει τις σάρκες της», επισημαίνεται ότι «έγινε πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο» και ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση παραλυσίας και σοκ, ενώ η κρίση διαρκώς βαθαίνει». Γίνεται λόγος για τον «Ηράκλειο άθλο» τον οποίο τελικά δεν κατάφερε ο Κάρολος Παπούλιας, αλλά και για «ανίκανους και εγωμανείς πολιτικούς οι οποίοι αφήνουν έκθετους εκείνους τους Ευρωπαίους που ζητούν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Π. Πικραμμένο – “Ελπίζω να φανώ αντάξιος της αποστολής. Η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ

17 Ιουνίου οι εκλογές – ΤΩΡΑ στο Προεδρικό ο Πικραμμένος – Παπαδήμο πρότεινε ο Παπούλιας, “ναι” από Σαμαρά, Βενιζέλο – Αρσένη πρότεινε ο Τσίπρας

Ο Π.Πικραμμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

“Κάτσε καλά Αλέξη” – Η κόντρα με τον Βενιζέλο όταν ο Τσίπρας πρότεινε Αρσένη!

Σκληρές κουβέντες και κόντρες στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών…

Συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη;

Μάχη Σαμαρά – Τσίπρα οι εκλογές που έρχονται – Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να μεταβληθεί από αρχηγός σε ηγέτη

Μιχαλολιάκος:”Με καταδικάσατε σε πολιτική εξορία – Δεν έρχομαι σήμερα στο…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε