Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης – Βαριές κουβέντες για το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες

Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης – Βαριές κουβέντες για το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες

– O εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης ζητά να παρέμβει ο ΟΗΕ
– Ο Λένινγκ αναφέρει πως το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών
– Αφήνει μάλιστα αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει το θέμα
– Μόλις μία ημέρα πριν, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως Έλληνες συνοριοφύλακες άφηναν πρόσφυγες από τη Συρία να πεθάνουν

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο μίλησε ο Μάρκους Λένινγκ για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ΟΗΕ.

Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, χαρακτήρισε την Ελλάδα “Ντροπή της Ευρώπης”, και αναφέρθηκε τόσο στην έλλειψη περίθαλψης, όσο και στην ανεπαρκή προστασία από τις επιθέσεις ακροδεξιών.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους” είπε αρχικά. Και συνέχισε: “Από την μία πλευρά παρατηρούνται ελλείψεις στην περίθαλψη, από την άλλη δεν επαρκεί η προστασία που παρέχεται από τις επιθέσεις ακροδεξιών. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά ανησυχητικός”.

Επίσης, άφησε αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να λύσει το θέμα. «Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» τόνισε.

Ο Λένινγκ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα φέρει εντός της ΕΕ το κύριο βάρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως δέχεται οικονομική και εν τοις πράγμασι βοήθεια από την Γερμανία και την ΕΕ. «Ωστόσο, η κατάσταση επί χρόνια παραμένει ανυπόφορη» διαπίστωσε. «Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν».

Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες, επέρριψε στην Αθήνα απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών. Στην έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι Έλληνες συνοριοφύλακες σε πολλές περιπτώσεις άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταπέλτης για την Ελλάδα η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε