Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γερμανός αξιωματούχος εκτιμά ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Για μας ως γερμανική κυβέρνηση είναι σαφές ότι θέλουμε να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα και εργαζόμαστε γι΄αυτό. Θεωρώ ότι υπάρχει η πιθανότητα να εξευρεθεί τελικά μια λύση για την συμμετοχή του”, είπε ο Πέτερ Αλτμάιερ, προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Καθηκόντων στην κυριακάτικη Bild.

Επίσης το Spiegel online γράφει ότι στο παρασκήνιο οι τόνοι μεταξύ του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του Έλληνα πρωθυπουργού είναι συμφιλιωτικοί : “Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ελλάδα από ό,τι τους τελευταίους μήνες”, φέρεται να είπε στο γερμανικό περιοδικό υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου του κ. Σόιμπλε, το οποίο επαίνεσε μάλιστα την καταρχάς προθυμία του Α. Τσίπρα να διαπραγματευτεί περαιτέρω μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη την Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε σε προόδους που έχουν γίνει στις συζητήσεις με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε