Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Για ανεπαρκείς ελέγχους στα αυτοκίνητα κατηγόρησαν την Toyota

Για ανεπαρκείς ελέγχους στα αυτοκίνητα κατηγόρησαν την Toyota

Αμερικανοί βουλευτές κατηγόρησαν την Toyota ότι δεν υπέβαλε σε επαρκείς ελέγχους τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των οχημάτων της.

Την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, κατηγόρησαν αμερικανοί βουλευτές για ανεπαρκείς ελέγχους τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των οχημάτων της ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα παρουσίαζαν προβλήματα.

“Η Toyota είπε επανηλλειμένως στο κοινό ότι κάνει λεπτομερείς ελέγχους στα οχήματαά της για να εντοπίσει πιθανά τεχνικά λάθη. Εμείς δεν βρήκαμε κάμια βάση σε αυτές τις δηλώσεις”, είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χένρι Γουόξμαν.

Ο Γουόξμαν τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εταιρεία διεξήγαγε τις δοκιμές των οχημάτων της μέσω μιας υπηρεσίας εξωτερικών συμβούλων, της Exponent.

Από το περασμένο φθινόπωρο η Toyota έχει ανακαλέσει περίπου 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο για διάφορα προβλήματα, κυρίως επειδή μπλόκαραν τα πεντάλ του γκαζιού. Η αμερικανική υπηρεσία οδικής ασφάλειας της επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή καθυστέρησε να ενημερώσει για τα προβλήματα, τα οποία φέρεται ότι στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερου από 50 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε