Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Για "εκβιασμό των δημοκρατιών" κατηγορούν οι Πράσινοι τους Χριστιανοκοινωνιστές στο θέμα της Ελλάδας

Για `εκβιασμό των δημοκρατιών` κατηγορούν οι Πράσινοι τους Χριστιανοκοινωνιστές στο θέμα της Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2012 | 12:32
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2012 | 12:28

“Μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό” δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Πρασίνων μιλώντας για τη δήλωση του γγ της CSU σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο γ.γ των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ είχε μιλήσει για διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, εάν τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν κατηγόρησε τους Χριστιανοκοινωνιστές για “εκβιασμό των δημοκρατιών” λέγοντας πως “μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό”.

Ο κ. Τριτίν, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά τις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Σημείωσε δε ότι, εάν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

Στην γραμμή του κ. Ντόμπριντ κινήθηκε ωστόσο και πάλι ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε: «Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί θα πρέπει οι Γερμανοί να δίνουν συνέχεια χρήματα; Αυτό είναι παράλογο», για να καταλήξει λέγοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει πάντα και την επιλογή της εξόδου».

Διαβάστε

"Πάγο" από τη Γερμανία στον Τσίπρα: "Χωρίς μνημόνιο δεν θα πάρετε φράγκο" - Όλο το παρασκήνιο των συναντήσεων και ο ρόλος του γάλλου προέδρου    Διαδώστε αυτό το άρθρο