Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Για παράνομη είσοδο στο Πακιστάν κρατούνται οι χήρες του Μπιν Λάντεν

Οι τρεις γυναίκες, δύο από τη Σαουδική Αραβία και μία από την Υεμένη, και τα παιδιά του παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της χώρας.

Οπως είπε ο Ρεχμάν Μαλίκ, οι τρεις χήρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που ήταν παρούσες στο σπίτι στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν όπου σκοτώθηκε ο αρχηγός τη Αλ Κάιντα, κατηγορούνται ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα και κρατούνται.

“Μόνο οι ενήλικες” κατηγορούνται για “παράνομη είσοδο” στο πακιστανικό έδαφος, είπε ο Μαλίκ. “Μπορούν να προσλάβουν δικηγόρο και έχουν την ελευθερία να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενώπιον του δικαστηρίου”, πρόσθεσε.

Ο Πακιστανός υπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη δικαστική διαδικασία ή το μέρος όπου κρατείται η οικογένεια του Μπιν Λάντεν. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο τι ποινή ενδέχεται να τους επιβληθεί στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι.

Οι μόνες πληροφορίες που έδωσε ο Μαλίκ είναι ότι οι σύζυγοι και τα παιδιά του Μπιν Λάντεν κρατούνται σε ένα σπίτι με πέντε δωμάτια “που είναι εξοπλισμένα όπως το σπίτι τους”, ενώ επεσήμανε ότι είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους αν το ζητήσουν.

Τον Ιούλιο μία δικαστική επιτροπή που ερευνά τη δολοφονία του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα απαγόρευσε τον επαναπατρισμό των μελών της οικογενείας του στις χώρες απ’ όπου κατάγονται.

Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαιού 2011 όταν ομάδα Αμερικανών κομάντο εισέβαλε στο σπίτι του. Η νεαρότερη από τις συζύγους του, που κατάγεται από την Υεμένη, καθώς και η γυναίκα ενός κούριερ τραυματίστηκαν από τα πυρά. Έκτοτε τα μέλη της οικογένειας του Μπιν Λάντεν βρίσκονται στο Πακιστάν.

Διαβάστε

Τι γίνεται με την οικογένεια Μπιν Λάντεν;

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν

Πως λένε οι αμερικανοί οτι εντόπισαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν ανακοινώθηκε πρώτα στο Twitter!

Το τεστ DNA έδειξε οτι ο άνθρωπος που σκότωσαν είναι ο Μπιν Λάντεν, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ – Ταυτοποιήθηκε με το DNA της νεκρής αδερφής του

Όλο το παρασκήνιο της δολοφονίας μπιν Λάντεν – Του ζήτησαν να παραδοθεί πριν τον εκτελέσουν – Πως λένε ότι τον κήδεψαν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε