Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Για την ειρήνη, τους μετανάστες και την Ιαπωνία το πασχαλινό μήνυμα του Πάπα

Μήνυμα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τον τερματισμό των συγκρούσεων, τόσο στη Λιβύη όσο και στην Ακτή Ελεφαντοστού, απηύθυνε μετά τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

Κάλεσε παράλληλα τις χώρες να υποδέχονται τους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στις χώρες τους και εξέφρασε την ελπίδα η Ιαπωνία να βρει παρηγοριά μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που αντιμετώπισε.

“Στον Παράδεισο όλα είναι ειρήνη και χαρά, όμως, αλίμονο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Γη”, δήλωσε ο Ποντίφικας στο μήνυμά του για το Πάσχα.

“Είθε η λαμπρότητα του Χριστού να αγγίξει τους λαούς στη Μέση Ανατολή ώστε το φως της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να νικήσει το σκοτάδι του διχασμού, του μίσους και της βίας”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Βενέδικτος ζήτησε “η διπλωματία και ο διάλογος να αντικαταστήσουν τα όπλα”, ενώ όσον αφορά την Ακτή Ελεφαντοστού απηύθυνε έκκληση για “συμφιλίωση και συγχώρεση”.

Ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε επίσης τα έθνη να δείχνουν αλληλεγγύη στους μετανάστες. “Είθε όλοι να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και στους πρόσφυγες από διάφορες αφρικανικές χώρες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ό,τι πιο αγαπητό είχαν, είθε άνθρωποι με καλή θέληση να ανοίξουν τις καρδιές τους και να τους υποδεχτούν”, σημείωσε.

Ο Ποντίφικας εξέφρασε τέλος την ελπίδα η Ιαπωνία “να βρει παρηγοριά” καθώς αντιμετωπίζει τις καταστροφικές συνέπειες του πρόσφατου σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε