Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Για τους δύο φυλακισμένους μπλόγκερ μίλησε η Χίλαρι Κλίντον

Για τους δύο φυλακισμένους μπλόγκερ μίλησε η Χίλαρι Κλίντον

Την εξέταση της υπόθεσης των δύο φυλακισμένων μπλόγκερς προώθησε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την διάρκεια των συνομιλιών της στο Μπακού με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν.

“Παρά την σημαντική πρόοδο στον τομέα των ελευθεριών στο Αζερμπαϊτζάν, παραμένουν πολλές προκλήσεις ” δήλωσε η υπουργός. “Ο πρόεδρος Ομπάμα και εγώ έχουμε λάβει πολλές επιστολές σχετικά με τους δύο νέους μπλόγκερς που βρίσκονται στη φυλακή και φυσικά έθεσα αυτό το ζήτημα στις συναντήσεις μου σήμερα” πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια κοινής Συνέντευξης Τύπου με την κ. Κλίντον, ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μαμαντιάροφ ανέφερε ότι η υπόθεση των “δύο μπλόγκερς έχει συζητηθεί αλλά επέμεινε στο γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει σημειώσει πρόοδο στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις”.  “Αν πάρουμε μία ή δύο περιπτώσεις, δεν βλέπουμε τα πράγματα στο σύνολό τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε στην διαδικασία της δημοκρατίας. Νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον του κράτους ” πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι δύο μπλόγκερς, ο 26χρονος Αντνάν Χατζιζάντε και ο 30χρονος Εμίν Μίλι καταδικάστηκαν τον Νοέμβριο του 2009 σε φυλάκιση δύο ετών για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε