Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιατί ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ακύρωσε την συνδρομή του στην New York Times!

Ο πρωην υπουργος Άμυνας των ΗΠΑ Ντοναλτ Ραμσφελντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Ράμσφελντ αντέδρασε οργισμένα σε δημοσίευμα των NYT. Ακύρωσε και την συνδρομή του…

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ ακύρωσε την συνδρομή του στην εφημερίδα New York Times σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως ανέφερε, μετά την δημοσίευση μιας στήλης που κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις για να αποσπάσει πολιτικά οφέλη.
 
Στη στήλη, ο — τιμηθείς με βραβείο Νομπέλ — οικονομολόγος και τακτικός επιφυλλιδογράφος των Τάιμς, Πολ Κρούγκμαν, έγραψε ότι «αυτό που συνέβη μετά την 11/9. . . προκαλεί βαθιά ντροπή. Ψευτοήρωες όπως (ο τότε δήμαρχος της Νέας Υόρκης) Ρούντολφ Τζουλιάνι και, ναι, ο πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, έτρεξαν να εξαργυρώσουν τη φρίκη. Και μετά η επίθεση χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί ένας άσχετος πόλεμος. Η μνήμη της 11/9 δηλητηριάστηκε αμετάκλητα· έγινε μια τελετή ντροπής».
 
Ο Ράμσφελντ, ένας από τους αρχιτέκτονες του πολέμου στο Ιράκ, αντέδρασε οργισμένα στις κατηγορίες αυτές. «Αφού διάβασα το αηδιαστικό κομμάτι του Κρούγκμαν για την 11/9, ακύρωσα την συνδρομή μου στους Νιού Γιορκ Τάιμς το πρωί» ανέφερε, γράφοντας στο Twitter.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε